Skarvrusätern

Skarvrusätern är en del av Funäsfjällen i västra Härjedalen och ligger ca 7 km väster om Funäsdalen utmed väg 84 mot Norge. Området ligger på en södersluttning vid Skarvruet med utsikt över Rödfjället. Läget kan knappast vara bättre med närhet till aktiviteter, upplevelser och äventyr oavsett årstid. Fjällvärlden är ett paradis som erbjuder fantastiska möjligheter att åka utför i skandinaviens största skidområde, längd i ett spårsystem av världsklass, att vandra och cykla på utmärkta leder, men även att att klättra, fiska, spela golf och rida.

Funäsfjällen, som är Sveriges sydligaste högfjällsområde, har ett 60-tal toppar över 1000 m ö h.

Anläggningarna i Ramundberget, Tänndalen, Funäsdalsberget, KappruetTännäskröket och Tänndalsvallen kan tillsammans erbjuda 136 nedfarter och 36 liftar (inkl. Funäsgondolen).

Nordic Ski Center är världens längsta sammanhängande skidspårsystem med 300 km preparerade längdspår. Några av dem går igenom Skarvrusäterns område. Dessutom finns det 450 km rösade leder att välja mellan. Skidbussen kan ta dig mellan de olika anläggningarna och längdspåren.

I Funäsdalen finns Härjedalens Fjällmuseum med utställningar om fjällböndernas, bruksarbetarnas och samernas liv. Funäsdalen är sedan länge en samisk samlingsplats och ett centrum för den sydsamiska kulturen.

Skarvrusätern ligger i Härjedalens landskap, Jämtlands län och ingår Härjedalens kommun.