Funäsfjällen störst i Jämtland/Härjedalen sommartid

Pressmeddelande från Destination Funäsfjällen 2016-10-19:

De officiella siffrorna från SCBs gästnattsstatistik från juli är här och Funäsfjällen ökar med 10 %. Siffrorna visar även på att Funäsfjällen tagit över förstaplatsen som den mest attraktiva fjälldestinationen med flest gästnätter i Jämtland/Härjedalen.

– Det känns helt fantastiskt att fler och fler uppskattar våra fjäll sommartid. Att fler hittar till just Funäsfjällen är i sig inget konstigt, det är en unik fjällmiljö vi lever och verkar i, säger Jonas Kojan, VD Destination Funäsfjällen.

Redan förra sommaren såg man en positiv trend i övernattningar där Funäsfjällen var den enda fjälldestinationen som visade positiva siffror i Jämtland/Härjedalen. Man tror att trenden kan bero på att människor idag föredrar tillgängligheten till fjäll och natur och de aktiviteter som erbjuds.

– Med flertalet liftar och fjällparkeringar är det lätt att starta turen direkt från högfjället. Det tillgängliggör vår vackra fjällvärld för alla människor, oavsett om man vill cykla, vandra, fiska eller bara njuta av vyerna, avslutar Jonas Kojan.

SCBs statistik över gästnätter i Jämtland/Härjedalen